Antikvariat Islevbro

- første danske antikvariat på Internettet (december 1995).


En bog!

Tilbage til forsiden

MENU (Oversigt over de enkelte afsnit):

 • Introduktion
 • Oplysninger om fremstilling og indhold af websystemet
 • Opfordring til udveksling af links
 • Formular til at sende andet end bestillinger fra boglister • Introduktion:


  Denne side indeholder en række blandede oplysninger om fremstilling og indhold af websystemet, en opfordring til at oprette krydshenvisninger til og fra relaterede sider samt en formular til andre kommunikationer end køb fra boglister.
  Til toppen!


  Oplysninger om fremstilling og indhold af websystemet:


  Generelt:

  Indholdet på disse sider er oprindeligt fremstillet på Macintosh-maskiner. Forsiden samt sider som denne og salgsbetingelserne er fremstillet i den udmærkede tekstbaserede HTML-editor PageSpinner (sharewareprogram) på en Power Macintosh 7300/200 og fremvist i Netscape version 4.03 på en 15" Multiple Scan skærm fra Apple.
  Jeg er derfor altid interesseret i, hvordan siderne tager sig ud og fungerer med andre typer soft- og hardware. Skriv gerne - både med negative og positive oplevelser.
  Bogoplysningerne er oprindeligt indlagt i den rent ud sagt storartede programmérbare relationsdatabase 4D (4th Dimension) i en alderstegen version (2.1.1). Dette skyldes primært, at arbejdet foregår på en Macintosh SE fra 1990 med 8 Mhz processor, 2 MB RAM og hele 40 MB harddisk. Selve databasefilen fylder med de pt. godt 900 bogtyper dækkende ca. 1800 eksemplarer kun omkring 200 kB, så der skulle være masser af plads på maskinen! Struktur og opbygning af den aktuelle database er hjemmelavet. Tidligere er indlagt faciliteter som rationel indlæsning og modificering af både bogtyper og specifikke eksemplarer, indlæsning af kunder, opbygning og udskrivning af (papir)kataloger, fakturaudstedelse m.v.

  Om websystemet:

  Seneste er fremstillingen af websider kommet til. Det er primært sket ved en omorganisering og revidering af katalogudskrivningen, men som altid ved den slags projekter opstår der en lang række uforudsete problemer undervejs. Der foretages en søgning i databasen, hvor der dannes et sæt af poster. Dette sæt omdannes så til et katalog ved sortering og tilføjelse af specifikke katalognumre med lagring af disse oplysninger til senere brug. Til sidst foretages selve dannelsen af websiden, hvor de enkelte indgange bestående af katalognummer, tekst og pris skrives i en fil af poster, hvorudfra endelig en ekstern tekstfil formatteres. Et af de lidt snurrige problemer er at få lavet pæne "knæk" af lange tekstlinjer ved søgninger på blanktegn. Selve opstillingen af katalognumre, tekstmarginer samt priser pænt under hinanden forudsætter selvfølgelig anvendelse af en såkaldt "monospaced" font (skrivemaskineskrift), samt en forfærdelig masse tællearbejde og tilsvarende mængder af "trial-and-error"-forsøg.
  Som et slutresultat kommer en helt færdig webside, som kun behøver at blive "upload'et" med det - atter en gang - udmærkede program "Fetch" i version 3.0.1. Som en kuriositet kan det nævnes, at fremstillingen af selve websiden med de ca. 900 paperbacks med en 8 Mhz processor tager knap 4 timer! Men - hvem har travlt? Til gengæld går den praktisk talt aldrig ned, laver alle almindelige gøremål kvikt og starter op/lukker ned hurtigere end alle nye maskiner, jeg kender til. Dette skyldes primært, at maskinen kører med det uovertrufne styresystem version 6.07, som selvfølgelig ikke magter en lang række opgaver med billedbehandling, websurfing m.v., men som til gengæld er meget effektivt med de ting, det kan. En sidste fordel ved at køre med antikverede programmer og maskiner er, at man generelt kan "opgradere", men næsten aldrig gå den anden vej.

  Fremtidige projekter:

  Der arbejdes pt. på at få automatisk sortering samt angivelse af tilsvarende (klikbare) overskrifter frem med flere niveauer. Et andet projekt, som forhåbentligt snart er på trapperne, er at få sat knapper ved hvert emne i listerne, så man kan klikke indholdet direkte ind i bestillingsfeltet.
  Til toppen!


  Opfordring til udveksling af links (Formularen kan ikke bruges pt. grundet hackere):


  Hvis du har relationer til et websted omhandlende bøger, handel med brugte ting eller andre relevante områder, kan du skrive - f.eks. ved anvendelse af nedenfor angivne formular og foreslå en udveksling af links. Foreslå gerne en kort forklarende tekst og oplys om hjemmesideadresse og e-mail. Jeg svarer derefter til den opgivne e-mail adresse med tilsvarende oplysninger, og efter gensidig accept kan vi så tilføje links'ene på rimeligt fremtrædende steder. Jeg har lavet en separat side til links og henviser til den fra menuen på forsiden.
  Til toppen!


  Formular til at sende andet end bestillinger fra boglister:


  I de nedenfor viste felter kan du indtaste en meddelelse, som efter tryk på knappen "Send indholdet" afsendes til antikvariatets mail-adresse.
  Alle felter med stjerne bedes udfyldt - resten er valgfrie. Bemærk, at du efter afsendelsen af meddelelsen sendes tilbage til forsiden af websystemet.


  Må vi, hvis det er relevant, referere til indholdet i meddelelsen her på siderne - så klik et kryds i feltet:


  *Navn:

  Gade eller vej::

  Postnummer og by (evt. land):

  Telefonnummer:


  *E-mail adresse (hvis denne ikke kan angives, bedes oplyst adresse og tlf.nr.):


  Vælg hovedindholdet i budskabet:


  Og her kan du skrive din specifikke tekst:

  Tryk:
  eller: for at slette indholdet helt.

  Til toppen!


  Du kan få forbindelse med os som følger:
  Antikvariat Islevbro
  Islevbrovej 11,
  2610 Rødovre
  Tlf. 44 91 31 32 (telefonsvarer)
  Postgiro 8 26 64 09
  SE-nr 13 28 31 41


  Siden sidst opdateret 22/2/2015

  Send et brev til: [Antikvariat Islevbro]